Conectare sau deconectare?!

Switch ON and Off!

 

Nu sunt omul care activează după un program pre-stabilit. Dar îmi place la nebunie să-mi planific activitățile pentru a aduce structură în haosul cotidian. Tu? Cel mai interesant este că, rar, când acestea se realizează exact așa cum mi-am planificat. Un fel de Triunghi al Bermudelor. Nici până azi n-am găsit o explicație. Că bine zicea cel ce zicea – Urăsc Planurile! Iubesc Planificările.

Oare de ce?

Stresul cotidian, apoi pandemia, în paralel, ping-pongul legat de construcția și deschiderea bazinului Phoenix, momentele alea ale vieții când simți că-ți fuge pământul de sub picioare (din varii motive), mai nou, războiul ăsta blestemat… toate ne-au privat de timpul nostru. AL NOSTRU. Nu, nu vorbesc de concediu.

Știi ce zic?

Apropo de concediu! Am decis că plecăm într-o vacanță de șapte zile. Am deciz că mă deconectez de la tot ce înseamnă internet, telefon și alte analogii. Mi-a reușit doar pe alocuri! Dar cu toată certitudinea… deși credeam că le-am controlat eu pe ele și nu invers, oricum am eșuat. Te-ai regăsit în ultima frază? Când mi-am dat seama, automat mi-a venit întrebarea – De ce? Ce fac greșit? Și cum schimb? Nu cred c-am găsit răspunsuri unice și valabile pentru toți. La fel cum n-am găsit răspuns nici la întrebarea – ce se întâmpla dacă nu mă conectam?!

Sigur nu murea nimeni.

Totul era să fie exact în punctul în care le-am lăsat. Unele poate că deja rezolvate la voia universului, fără implicarea mea. În timp ce eu…

– aș fi trăit mulțumirea internă de reușită sau

– aș fi stat pe ace din cauza stresului că nuștiu ce se întâmplă.

N-am de unde să știu. Cum ziceam mai sus, am clacat…

Dar, conectându-mă:

– mi-am asigurat liniștea și satisfacția internă că totul e OK.

– m-am bucurat când am reușit s-aduc plus valoare timpului. Este uimitor ce poți face în liniștea zgomotoasă a valurilor mării. Nu am avut planuri, nu am planificat nimic

– fiecare clipă a fost savurată fie cu cartea în mână, fie la un show sau la laptop.

În final, concluzia personală este, că nu există un absolut la nimic nici măcar la „ABSOLUT”. Este posibil să fii tare și să te deconectezi, dar dacă aceasta îți aduce mai multă anxietate și stres – oare se merită? Oare nu-i mai bine să combini totul astfel încât să fie util, plăcut și relaxant.

Știi ceva!

Savurează-ți MOMENTUL, pentru că, de multe ori el este ultimul – fie la muncă, fie în viața de zi cu zi, la o întâlnire sau o întâmplare.

Vă cuprind!

Victoria xx