Am ales liniștea!

La cumpăna între ani eu mereu reflectez, reușite, eșecuri, oamenii, lecțiile învățate, și evident planific, re-planific unde vreau să ajung, aspirațiile se mai schimbă cu anii.

Multe din scopurile personale au rămas pe altarul așteptării în 2021, ca să reușesc ceva mare, frumos și cu rezultat vizibil pentru MAD-Aid. Am reușit!

Mulțumită că și vreo 70% din cele propuse personal sunt atinse, eu sunt destul de visătoare ( sau nebuna :))  cu scopuri mari însă mereu realistă că pentru a atinge 100 % e nevoie să mai tai din – știți voi ce.

Acestea le pot împărtăși cu voi:

 • Prima lecție de pilotaj –AM REUȘIT! a creat și împietrit un scop concret că voi poseda licență într-o zi nu atât de depărtată!
 • Instruirile pe care le ofer cu drag poate nu au căpătat încă formatul propus, dar au început a aduce valoare.

Am eșuat parțial la:

 • citit cărți – doar 6 din cele 20 propuse.
 • Încă mă mai împiedic la spus „NU” diplomatic și concret atunci când simt asta.
 • Încă învăț să îmi administrez și organizez timpul corect.

Evident că le mai am pe cele personale, care rămân acolo.

“Să vezi departe este una, să mergi departe este alta”, spunea Constantin Brâncuși.

Trecerea aceasta dintre ani are și două aniversări pentru mine si MAD-Aid.

Sunt „CINCI” ani de când în 2016 la 30 Decembrie a fost oficial publicat – Victoria Dunford, British Empire Medal ( Medalia Imperiului Britanic).

Nu am realizat eu aceasta onoare, nici acum nu cred că o realizez până la capăt.

Am un gram de mândrie când aud – “Prima Moldoveancă cu medalie de la Regina”, se naște o speranță că îmi vor mai urma calea mulți moldoveni. John îmi amintește des că 95% din cetățenii britanici nu au reușit să ajungă la palat la acel  faimos Tea Party.

Are și o povară, și o responsabilitate această onoare!

Am dezamăgit multă lume pe parcursul acestor ani –  până a mă cunoaște așteptau să vadă altceva decât EU, avem noi un imbold moldovenesc, educat de mic în noi, de a pune etichetă pe om până al cunoaște – „bogat”; „sărac”; „fudul”; „norocos”; “regina”.

Cred că am și surprins plăcut pe unii să mă cunoască și să mă aprecieze exact așa cum sunt. Am fost și eu nu odată surprinsă de ușile ce se deschid și oameni minunați care apar în viața mea (parcă din abis) – de exemplu cum au făcut recent Alina si Andrei Dobos din Milan.

Nu distincțiile contează ci IMPACTUL pe care îl lași pe unde mergi.

Eu am creat un Impact în satul meu de unde îmi sunt rădăcinile, în Râșcani, în Moldova, în comunitatea unde mă aflu, în viața celor apropiați ce mă înconjoară. Acest „impact” poate avea diferite forme – fie o cină caldă și veselă în jurul bradului, un sfat la vremea lui, fie o oră din viața ta, sau inevitabil proiectele mai mari care schimbă destine.

Și sunt mulțumită că în proces am rămas aceeași. Fratele meu îmi menționase recent, că nu înțelege de ce și dacă e corect, dar în fața lui am rămas, aceeași eu – „Victoriță”, de la Mihăileni. Eu nici nu îmi imaginam că poate sau trebuie să fie diferit! Oamenii care te respectă pentru ceea ce ești, pentru că ai rămas aceeași tu – sunt indispensabili, ei sunt cei mai valoroși din viața noastră.  Ei sunt extrem de puțini –  nu uitați să îi apreciațiați.

Experiențele și lecțiile însușite neapărat te mai schimbă, te fac mai atent, mai rece uneori, mai retras. Respecți liniștea mai mult ca orice, dar în adâncul sufletului, eu știu și conștientizez că sunt aceeași cu simplitatea, nebuniile și încăpățânările mele. Și nu va fi niciodată mai valoroasă o cină în “Michelin star” decât cea la mine acasă cu oamenii dragi.

Nu distincțiile sunt importante, nu gălăgia de pe rețelele de socializare sau câți urmăritori ai – dar Impactul oferit oamenilor și acestei lumi.

Dan Gable spunea că – “Medaliile nu sunt făcute din aur sau argint, ci din muncă, transpirație, rezultate și un metal greu de găsit numit – curaj”

La această trecere dintre ani, mai pășim într-un an important de reper – anul aniversar MAD-Aid – 10 ANI.  E mult sau puțin, nuștiu, dar cu siguranță că rezultatele arată bine, și cu siguranță a fost nevoie de nebunie și curaj.(urmăriți pagina MAD-Aid să vedeți în curând raportul de 10 ani).  Să vă spun câte nopți nedormite am avut pe parcursul a tuturor anilor?! Ce contează, oricum eventual se rezolvă toate, cu oameni și pentru oameni. Aveți speranță și încredere în voi.

Viața e o călătorie – când alegi transportul potrivit, cu oamenii potriviți e mai ușor să savurez priveliștea minunată, să reziști și treci obstacolele din cale! Eu la sigur că am oameni dragi și adevărați în preajma mea, și am început a face diferența între ei și cei temporari.

Am și scopuri mari pentru 2022, dar cele mai importante – să învăț și practic să spun NU și să îmi organizez timpul mult mai bine, să citesc mai mult.

Care sunt scopurile tale în 2022?

“Visele nescrise pe hărtie – rămân doar vise! Visele scrise se tranformă în scopuri apoi în realitate.”

Ca de obicei – toate sunt doar opinii și păreri proprii din lecțiile învățate.

O să mai împart un citat, pe care mentorul și prietena mea Francisca de Zwager l-a publicat în blogul ei despre lupta cu cancer – My heroine’s Journey  

“Într-o societate unde numărăm banii, kg, caloriile, urmăritorii, pașii – fii diferit și numără binecuvântările.”, Lisa Heckman

La Mulți Ani!

Vă urez un drum frumos, productiv și cu oameni dragi în anul 2022.

Luați cu voi ceea ce este important pentru fiecare individual!

Fiți fericiți.

Vă cuprind,

Victoria.  xxx

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Ce contează cu adevărat?!

 1. Your self-reflections are meaningful, Victoria. You, like so many others, have had a challenging and stressful year, this 2021. And yet, at the end of it, you can proudly look back to see the wonderful things you’ve accomplished and impact made on those you care about.

  I’m reminded of this quote by Matthew Kelly: “Most people overestimate what they can do in a day, and underestimate what they can do in a month. We overestimate what we can do in a year, and underestimate what we can accomplish in a decade.”

  I salute you and appreciate you, dear Victoria! May the year ahead bring you all your heart’s desires.

  Love from your friend and collaborator in Manila! 🌸🙏💜🙏🌸

Comments are closed.