Obiceiuri!

De ce am avea nevoie de un „obicei” nou?

Și nu vorbesc de 40 de punți, sau ruptul colacului la cununie, mă refer la activitățile zilnice, care ne ajută cu pași mici să ajungem acolo unde ne propunem.

Unii au avut norocul și acele obiceiuri zilnice create de mici, din copilărie susțin activitatea pe care o fac azi  – și e perfect. Alții au ales altfel de activități de-a lungul anilor, sau s-au dezvoltat și dezvolt mai mult decât standardul impus de societate, dar pentru aceasta e nevoie de noi obiceiuri care ne definește unul de altul.

Nu sunt „șablon” pentru toți, ceea ce este asemănător la fiecare din ele este disciplina și perseverența cu care trebuie urmate.

Obiceiuri pe care eu doresc să mi le dezvolt extrem de mult, este organizarea timpului meu și trezitul mult mai dimineață.

Am decis să încerc să antrenez acesta cu postările matinale la 7.00, în primele 50 de zile ale anului. Se zice că pentru orice obicei să fie acaparat e nevoie de la 1-3 luni. Și indiferent dacă eșuez la una din aceste zile, s-a întâmplat și la mine că am postat la 7.28 sau la 8.05 de câteva ori, puține dar s-a întâmplat, nu am permis însă ca să fie luat ca un eșec sau ca ceva care ar trebui să fie continuat.

Da, a fost ceva spontan, care pe mine m-a învățat ceva nou, m-a organizat, mi-a demonstrat că se poate.  Mi-a arătat cât de multe prejudecăți au oamenii – în loc clar și simplu să fi întrebat- DE CE?!

Când analizăm mai multe biografii a milionarilor, sportivilor, oamenilor de succes înțelegem că sunt foarte diferiți, fiecare au avut un trecut individual, uneori foarte dificil, unii cu educații la cele mai scumpe universități, pe când alții au părăsit școala și nu au terminat-o – însă ceea ce îi unește pe toți – capacitatea de a înțelege la timp, cât de important este să fie consistent, organizat și să ai o rutină sănătoasă.

Eu mai văd un impediment, sau chiar pericol când dezvolți acele obiceiuri care nu neapărat sunt sănătoase,  utile sau deja demodate de unde erai ieri și unde ești acum. Noi le mai spunem – „apucături”.

Autoevaluarea critică te va ajuta să le depășești, ajustezi, elimini și adopți cele noi de care avem nevoie.

Nu mai putem schimba ieri, dar de azi și mâine putem alege să încorporăm un obicei nou care ne va aduce tot mai aproape de scopurile, visele și dorințele propuse.

Și nu vă deranjați dacă pentru cineva pare straniu, sau nu înțeleg – atâta timp cât vă ajută  pe voi, restul nu contează.

Vă cuprind xx

Victoria