Câți din noi au frica să facă ceva pentru a nu greși, nu eșua, fugim de noi, de oportunități, de oameni.

Toți fac greșeli în această lume; este un adevăr al vieții. Undeva de-a lungul ei, fiecare luăm o decizie  proastă sau facem ceva ce știm că nu ar fi trebuit. Uneori facem aceeași greșeală de două sau de trei ori înainte de a învăța, dar e demonstrat că putem învăța mai bine din greșeli decât din teorie și presupuneri. Greșelile ne permit să învățam ceva dintr-o situație și să mergem mai departe pozitiv; și, eventual, să ne facă mai buni. Cum zicea, Thomas Jefferson, eu nu am eșuat e 10000 de ori, doar am încercat de atâtea ori să văd ce nu funcționează.

EU, una cu siguranță am comis multe greșeli în viața mea în cariera profesională, prietenii, oameni.

Toate absolut, le-am luat ca lecții și tot ce au reușit fiecare din ele să mă ridice mai sus, să mă coboare cu picioarele pe pământ, să mă facă mai puternică, uneori să îți schimbe o traiectorie mai bună.

Uneori acestea te duc la lacrimi, la disperare, alteori la liniște și calm.

Eu consider că e mai bine să regreți că ai încercat și eșuat decât să nu încerci, și mereu a fost un motto al meu.

Din experiența mea eu cred că motivele greșelilor mele sunt următoarele:

  1. Răbdarea – câți din voi vă regăsiți?! Vrem tot ieri, rapid și încă exact cum ne-am imaginat. Eu tare multe boroboațe am reușit din cauza aceasta.
  2. Încrederea – naivă aluzie că toți fac ce zic, până am încercat să învăț să nu am așteptări, nu funcționează mereu dar e foarte bine când nu le ai și te surprinzi cu rezultate frumoase.
  3. Independentă – fiind prea puternică si independentă, e greu să fii ajutat când ai nevoie, pentru că cei din jur uită că ești uman și uneori tot ce ai nevoie de de un umăr să plângi. Independența îți maschează vulnerabilitatea nu o anulează.
  4. Am încercat să conving – nu poți niciodată să schimbi pe cineva, sau să îl convertești în convingerile tale. Fiecare are dreptul să fie așa cum își dorește.
  5. Copleșirea – atunci când îmi asum prea mult, și devii atât de încărcat, obosit și inutil că nu mai faci față la nimic, și comiți prea multe greșeli din cauza asta.

Exact tot aceste cauze, una câte una te duc și la ceea ce ești tu azi, la succesul tău, la micile sau marile victorii.

A greși e firesc, a nu recunoaște, a nu ști să ceri iertare, să ierți și înveți din asta e trist și te va deruta.

Greșelile sunt ale noastre, asumă-le, ia responsabilitatea pentru ele. Doar asumându-le ne perfecționăm. O greșeală recunoscută este pe jumătate iertată, și doar așa ajungi la relații frumoase, la omeni faini, la prieteni adevărați și succes profesional.

Dacă sunt din cei care nu fac “greșeli” prea multe, probabil că nici nu prea fac nimic ;).

Greșiți, iertați, învățați! Deveniți mai buni!

Va cuprind,

Victoria xx