Va trebui să te dezamăgesc, doar TU și numai TU ești acea persoană! Și nu din cauza incapabilității, nici a lenei, nici a lipsei de motivație.
Adevărul e că avem obiceiuri dezvoltate cu anii care ne stau în cale.

Vestea bună e – orice obicei poate fi schimbat, anulat, omis…

Trei cele mai importante obstacole, stereotipuri, prejudicii care-ți stau în calea visurilor sunt:

  1. Procrastinarea.

Nici eu nu am fost o excepție. Mereu am fost de părerea că sunt o procastinatoare. Amânam de pe o zi pe alta tot ce-mi părea dificil de realizat, ce-mi crea nesiguranță, sau mă scotea din zona mea de confort. Însă, întrucât această deprindere se întâmplă doar uneori și are la bază anumite situații sau task-uri, înțeleg că nu e decât un obicei adânc înrădăcinat asupra căruia trebuie să muncesc. Revizuie-ți și tu propriile obiceiuri.

  1. Perfecțiunea

Am întâlnit suficiente persoane care nu se mișcă înainte deoarece încearcă să fie totul „perfect”, și mereu le pare că nu este.  Analizează și ajung la această concluzie în baza propriilor opinii. Din fericire, eu nu „sufăr” de boala asta, mai degrabă, mă conduc după principiul – fac azi și devin mai bun pe parcurs. M-a ajutat mult inclusiv cunoștința sistemelor – „Good-enouth princeple”.

( https://effectiviology.com/good-enough-is-good-enough-letting-go-of-perfectionism-to-get-things-done/)

Principiul care spune – că fii cât mai bun poți, dar lasă perfecționismul și apucă-te de treabă.

La fel și tu, dacă nu învingi lupta cu „perfecțiunea” va fi greu să accepți criticile și laurii, deoarece autocritica mereu va prevala, luând loc de frunte. Ca lucrurile să se facă bine, ele trebuie să pornească din suflet și din inimă. Ele vor fi perfecte pentru mulți, iar tu vei mai pune punctișoare pe parcurs. Și apoi inevitabil, orice început poate fi un eșec. Dacă și este ceva garantat în viața asta a noastră, atunci schimbarea și eșecul e mereu sigur. E mult mai simplu să gestionezi o înfrângere, în momentul în care ești mulțumit că ai făcut tot posibilul să fie bine.
Cele mai bune lecții se ascund în propriile greșeli. Și apoi nimeni nu dorește să stea la masă cu altcineva care e “perfect” întruchipat. E iritabil.
Viața nu e perfectă! De ce tu consideri că trebuie să fii? Îmbrățișează principiul „destul de bun” (good-enouth) și spor la treabă.

 

  1. Așteptarea

Aștepți să ai destui bani, să termini un curs, să termini universitatea ca apoi să înțelegi că iarăși trebuie să înveți din nou ce-ți place.
Aștepți să vină timpul potrivit, persoana potrivită, locul potrivit.
Te voi dezamăgi și aici. NU VINE NIMENI!
Dacă aștepți ca motivația să vină din exterior, ea nu vine.
Nu vei fi gata, indiferent unde ești, câți bani ai, sau ce vrei să faci – dacă nu cauți răspunsul în tine, dacă nu investești în tine.
Fii onest, înconjoară-te cu oameni care te inspiră, sau te învață ceva nou și Nu Mai Aștepta.
Cumpără azi acea carte care îți va spune pas cu pas cum să mergi spre visul tău. Rezervea-ză o întâlnire cu persoana care a obținut ceva și întreabă pașii direct. Citește două bloguri la subiectul tău.

Nu mai sta în fața VISURILOR tale ca un perete neclintit!

Vă cuprind

Victoria xx