Gândurile de duminică astăzi merg spre toți cei care încearcă să rămână pozitivi și flexibili.

Sunt sigură că fiecare avem zile când ne ridicăm cu entuziasm din pat, gata să acaparăm întreaga lume,  ne dezbăram de tot negativul focusați pe scopuri și realizări.  Însă sunt și acele zile când vrem să rămânem în pat până la masă,  o secundă cu ochii închiși ne face mormanul din fața noastră irealizabil.

Printre numeroasele “titluri de știri”, pandemia care tot mai des pare că nu se mai termină, libertatea care ne-a fost uzurpată,  munca mea care este necesară mai mult ca oricând și în aceleași timp mai dificilă ca niciodată am ajuns și eu să am zile blocate, mai multe decât aș fi dorit.  Te lovești iar de aceleași perete, care deja crezi că demult nu mai există.

Dacă ai astfel de zile, săptămâni, FII SIGUR că nu ești singur. Majoritatea cu care am discutat  în ultimele săptămână simt la fel, o oboseală nejustificată, un fel de detestare față de ședințele, conferințele și seminarele online.

O tristețe că copii nu au acea copilărie necesară cu educație, jocuri în grupă, săniuș și chiar și petreceri.  Când maturii nu pot planifica cu încredere totală.

Epuizarea această este mai mult mentală decât fizică.  Oboseala morală este mai complicată decât cea fizică – nu ne permite focusarea, nu dispare doar cu un somn și odihnă bună.

Cum treci tu peste aceste blocaje, oboseli?

Eu practic și încerc să urmez următorii pași:

  1. Să îmi amintesc că – este temporar – totul trece.

Și dacă nu trece, noi devenim mai puternici, mai rezilienți, mai adaptabili și oricum e lumină la sfârșit de tunel.

  1. Să mă concentrez pe ce pot schimba

Nu pot schimba lumea, ( arghh ce de mult aș vrea să pot) dar pot să schimb ceva în mine zilnic care va contribui la o lume mai bună.

  1. Planific pași mici și săptămânali.

Anume din cauza acelor zile de care vorbeam mai sus, când nu dorești să faci nimic, anul acesta am început a planifica săptămâna. Sunt zile când faci planul săptămânal și zile când alunecăm încet și așteptăm să treacă.

  1. Încerc să fiu mereu ocupată
  2. Identific noi hobby, obiceiuri

Și dacă doriți o zi să o dormiți în întregime, vă asigur că lumea nu se oprește în loc, și veți recupera cu noi puteri și noi realizări.

Vă cuprind

Victoria xxx