Timpul – este alcătuit din multe clipe gratuite care ni se oferă fiecărui egal

Exact, este acea măsură, unealtă numiți-o cum doriți care nu se dă oamenilor bogați mai mult, celor săraci mai puțini, celor din Moldova dublu, dar la englezi triplu.

Egal la fiecare zilnic, dar departe de EGAL atunci când vine ultima clipa a Timpului.

Ce facem noi cu el? Depinde de fiecare din noi, putem să îl consumăm pe nimic, și nu ne poate reproșa nimeni – doar este al nostru să facem ce vrem. Ni-l pot consuma alții dacă le permitem, și fiecare din noi se poate simți vinovat că la un moment sau altul a fost victima de irosire a timpului.

Deși e un cadou nelimitat aparent, are o limită dureroasă:

 

  1. Nu îl mai putem restitui, întoarce cât de tare nu am încerca
  2. Nu putem cunoaște cât ne-a rămas.

 

Se mai zice ca timpul e bani, dar bani ii putem restitui, timpul nu.

Pe mine 2020 m-a învățat mai multe despre timp, de aceea în 2021 am decis că aleg eu ce fac cu el, nimeni altcineva pentru mine.

Acele 365 de zile o să le împart în lucruri productive, în amintiri frumoase, între oameni dragi, cu cărțile mele și ce îmi apare în cap între timp.

Fiecare săptămână pentru mine între 25 Decembrie și 5 Ianuarie este pentru planificare, anul 2020 ne-a învățat să fim flexibili în planuri și viziuni. Pe mine m-a învățat să aloc și timp familiei, nu îi includeam anterior în planuri, și în rezultat și planificarea suferă și cei dragi.

Planificarea nu se reduce la aceasta diagramă, dar la mai multe spreadsheet-uri, cu notificări (reminders) și calendar cu dăți, cu scopuri, cu indicatori de performanță, cu timp necesar personal alocat la fiecare parte,  și ce timp am nevoie să cerșesc, plătesc,  pe aspecte care profesional mă depășesc.

 

Am analizat și planurile 2017-2020, citind analizând înțelegi că de fapt undeva ai eșuat, și undeva ai obținut mai mult. Înțelegi că pierzi atunci când le permiți altora să intre în timpul tău  pur și simplu atunci când ei consideră că se poate nu când e convenabil pentru fiecare din noi.

 

Foarte mult mi-am cerut scuze în ultimul an – Sorry dar nu reușesc, fizic, îmi cer scuze dar nu pot etc.   Asta va lua doar 5 minute, asta 5 ore….dar atunci când ești copleșit de schimbări permanente, blocat în cursul anului sau problemelor neanticipate, sau epuizat, uneori ai timp și nu ai puteri, dorință. În orice caz, am înțeles că nu necesită explicații. Cine contează te înțelege perfect, îți mai dă șanse, și cine nu te înțelege de multe ori nici nu contează. Păcat că în învălmașala de mesaje, suferă acele cărora le trebuie atenție maximă.

 

Am învățat demult să respect timpul oamenilor, să nu mă supăr dacă nu răspund cum așteptăm noi, să nu am așteptări mai mari decât e posibil, la sfârșit de zi fiecare avem aceleași ore să le petrecem cum dorim noi, cum le planificăm noi – nicidecum cum le au în cap cei din jurul nostru.

Noi avem dreptul la acea alegere – nu uitați – Timpul e Cadoul vostru ( de aceea și se numește Present, de la prezent in engleză- cadou) să îl utilizați cum doriți.

Cum a scris astăzi într-o postare prietena mea și mentorul meu, Francisca de Zwager – Plan JOY! (https://www.facebook.com/joyfulbusinesssolutions)

Încercați să planificați și „bucuriile” și clipe fericite din viață.

Haideți cu success spre un an inovativ!

Vă cuprind,

Victoria x