Anul acesta am fost provocată de ProTV la un reportaj. O analiză la o diferență de 20 de ani.
Ma uit la poze șă parcă e la fel, parcă e diferit. Ani iși lasă amprenta lor, însă în interior puține se schimbă, devii mai precaut, experiențele vieții te fac mai neîncrezător. Alegi oamenii mai cu atenție și oricum faci aceleași greșeli.

Concluzia mea este că – Viața nu are VÂRSTÂ, azi este mâiene nu-i, anii numără doar experiențe.

Mai jos e interviul integral:

Douăzeci de ani! E o viață, o vârstă sau o clipă.
Sunt două decenii, în care aveam șansa să rămân în Moldova, să plec în Danemarca sau în UK, și ute că anume pe Isle of Wight, Marea Britanie m-a adus soarta.
Scopurile și visurile sunt mari și pentru următorii 20.

1. Unde iti imaginai acum 20 de ani ca vei fi?

Visam la o cariera profesionala a mea. Visam mult să pot să conduc și să am automobile propriu. Visam să călătoresc mult, deși pe atunci părea destul de irealizabil. Visam să fiu indepedentă în alegerile mele– și mi-au reușit toate.

2. Visul tau de acum 20 de ani? S-a realizat?

Da, mereu vroima sa ajut oamenii. Desi visul meu de bază de atunci nu s-a realizat– îmi doream să devin medic, însă în aceleași timp eram conștientă că pe acele timpuri cu mamica singură, nu puteam să îmi permit să fiu studenta nouă ani. Am realizat mai târziu de fapt că la bază era faptu că îmi doream foarte mult să ajut oamenii, și am gasit modalitatea să o fac.

3. Cea mai mare frica de acum 20 de ani? Ai depasit-o?

Da, aveam o mare frică de apă. Am omis toate lecțiile de înot de la Universitate sub diferite motive. Însă acum doi ani am hotărât să depășesc această frică, am învățat să înot și sunt foarte mulțumită de aceasta. Merg la înot în fiecare zi când sunt acasă în UK.

4. Lectia invatata in 20 de ani?

Că noi suntem stăpâni pe viața și orice îți propui se realizează, însă necesită multă muncă și determinare. Am învățat să nu am așteptări. Am învățat ca atunci când un om pleacă din viața noastră sau o ușă se închide – vine ceva mai frumos în schimb.

5. Cea mai neasteptata schimbare in viata ta in 20 de ani?

Să fiu deacord să mă căsătoresc cu un cetățean străin și să mă convingă să locuesc într-o țară străină. Și cariera mea a fost pe neașteptate – o idee de a schimba o viață de copil s-a transformat într-o muncă uriașă.

6. La ce ai renuntat in 20 de ani?

La visul de a devein medic și la idea că voi reveni cu totul în Moldova.

7. Cum trec 20 de ani pe chipul omului? Se schimba mult?

Fizic anii își lasă ampretele lor, însă omul mereu rămâne tânăr și neliniștit în suflet indifferent de vârstă. Aceasta se observă foarte clar în Marea Britanie spre exemplu, oamenii se îndrăgostesc ca adolescenții indiferent de vârstă, se avântă în aventuri, învață facultăți noi chiar și la 60-70. În Moldova din păcate societatea îți dictează ce poți face la fiecare etapă a vieții, astfel mulți oameni care urmează aceste stereotipuri și idei neîntemeiate se înhibează, trăesc după un orar nefondat și din păcate pierd mult.

8. Ai vrea sa poti da 20 de ani inapoi si faci lucrurile altfel?

Sunt lucruri evident care le-ași fi făcut diferit, însă nu aș schimba nimic. Fiecare an, fiecare zi a fost o lecție care ne face ceea ce suntem astăzi.

9. Cum te vezi peste alti 20 de ani?

Peste 20 de ani o să pot să zbor, un avion micuț de 6 locuri, o să mai cunosc o limbă – spaniola. O să fiu fondator la o afacere de success, profitul căreea o să continue să ajute oamenii din orice colt al lumii care vor avea nevoie, sau cel puțin să ofere salarii bune și stabilitate la un număr de angajați.

2 thoughts on “Ce se schimbă în 20 de ani

Comments are closed.