De frica morții uităm să trăim!

NU VĂ OPRIȚI- PLANIFICAȚI!

Libertatea se câștigă!

Ce așteptați că trec 6 săptămâni sau 60 de zile și gata am trecut, am stat acasă, am ajutat medicii, am făcut rolul nostru de cetățean al acestui glob?! (nu toți dar majoritatea).

Corona-Virus nu e plecat!

Covid-19 nu are tratament!  ( s-au încercat mai multe metode, s-au tratat simptomele, dar în marea majoritate este organismul care a învins).

Vaccina nu este! Nici cei care l-am avut nu se știe dacă avem imunitate.

Orice guvern va încerca să relaxeze măsurile, din cauza economiei, starea psihologică, socială fiind la un risc enorm.

Pământul cu adevărat s-a răsuflat de noi, și-a vindecat rănile.

Eu mereu am fost omul care crede în fapte „nu vorbe” , și uite că un virus ne-a demonstrat că uităm să trăim de frică să nu murim.

Jim Rhon, mereu spune – orice criza e inevitabilă, este așteptată, este binevenită, a fost și va fi.

Acum des se spune – „fără precedent” – serios?! – oare chiar să stai acasă este mai greu decât daca mergeai la război, sau să stai în țara unde te-o prins aceasta pacoste -este mai greu decât miile de km merse pe jos prin anii 90 ca să ajungi în țară Europeană?

Este fără precedent deoarece afectează pe toți – bogat, sărac și cum zice Ana Racu – de la măturător la ambasador.

Am devenit generație de consumatori – Consumatori de Timp, consumatori de Energie, Consumatori de Natura.  Experți la toate și perfecți la „jăluit”.

Și uite acum și cei care au bani – nu pot zbura, nu îi pot cheltui cum își doresc, nici timpul nu te prea ajută.   Am avut și experiența că banii nu ajutau să procurăm ce e nevoie.

Vă zic exemplul meu:

Când UK,  nu intra în carantină – eu deja eram, aveam simptome, și nu eu nu mă tem de moarte, niciodată nu am avut această frică. Dar am un respect aparte pentru corectitudine și m-am autoizolat.

Apoi s-a anunțat oficial – „3 săptămâni” – la mine în cap se învârteau două ipoteze – revenim la un nou normal în Iulie sau în Septembrie? Era clar, era evident că nu este pe 3 săptămâni, nici măcar pe 6.

Acum sunt sigură că nu va fi Iulie, dar sper mult să fie măcar septembrie.  Mintea mea s-a pregătit să fie 3-6-12 luni aceasta. Bugetul familie l-am replanificat cu gândul că 6 luni ar fi posibil să nu avem venit. Când recunoști și abordez problema, găsești și soluția, lucrez la identificare de „posibilități”.  Când ignori – mergi supărat de la 3 săptămâni la altele trei și aștepți…..fie virusul, fie mărul din pom, vei tot aștepta.

Organizația noastră funcționează din evenimente, întâlniri, susținere, donații – intrând în izolare nu poți planifica nimic, și anulez totul. Evident că te „zbiveshte” din curs, și caz pradă Amorțirii – Freeze mode!

Am avut și onoarea să fim supra ocupați cu Ana și Anatol, însă adânc în inimă și seara la culcare aveam acea frică în care intrase mulți – nu pentru mine – însă pentru oamenii și organizația care o conduc.

Apoi te trezești din înțepenire – și te ajustez, cauți noi posibilități – și faci planuri nu doar cum să menții angajații, însă și cum să crești, și cum să oferi noi posturi de muncă, susținere mai sustenabilă și de durată. Acum mai necesară ca oricând.

Și uiți de covid-19, dar respecți legea, nu ieși din casă doar dacă e nevoie urgent, sau munca nu poate fi făcută altfel, respecți distanța pentru ai proteja pe alții. Dar în același timp trăiești, dezvolți din plin.

Abia aștept să punem toate planurile în aplicare și să vă povestesc –  „ succesul venit din izolare” sau „criză fără precedent petrecută decent” .

Eu am dat exemplu meu, și o organizație mică comparativ.   Însă exact acest principiu se folosește și se aplică la organizații mari, la state, la instituții.

O să se ofere ieșirea din izolare – unele țări mai devreme – că sunt mai pregătite, altele mai devreme că nu le pasă de medici sau de cetățeni, unele mai târziu că prevăd, pregătesc orice nuanță, unele imediat cum vor avea loc destul în spitale.

Dar zborurile libere și circulația mare – nu va fi degrabă……..sper să mă greșesc, dar prefer să mă pregătesc și să stau de vorbă cu realitatea.

Nu așteptați – schimbați munca, schimbați direcția de afacere sau investiție, schimbați modul de acțiune și gândire – reajustați-vă.
Banii nu dispar – ei sunt tot pe acest glob, nimeni nu i-a rupt, nimeni nu le dă foc – pur și simplu își schimbă direcția, schimbă mâinile din turism în producere, din USA în Turcia, din EU în China – nu urmăresc eu piața, bursa așa presupun și asum cu o logică a mea personală, și informații digerate.

Este viață și în izolare, poți fi activ respectând regulile, poți oferi neașteptând nimic.

Și chiar nu te costă nimic să rămâi OM!

Aveți grijătrecem aceeași furtună, bărcile însă sunt diferite. 

Vă cuprind!

Victoria D x

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Nu aștepta să treacă furtuna – învață a dansa în ploaie

  1. Cat de bine scris! Multumesc draga mea ca impartasesti gandurile tale atat de pretioase pentru mine. Mi-a placut mult cum ai terminat articolul cu furtuna…<3

Comments are closed.